Csukapörkölt

Hozzávalók

1-2 kg-os megtisztított csuka, só, 2 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 teáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag

Elkészítés

A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk és 2-2,5 dl. vízzel felöntjük. Amint felforrt, a haldarabokat belerakjuk. és a babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A felaprított paradicsom, ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém meg köménymag is belekerül. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Kislángon, lefödve, többször megkeverve kb. 30 perc alatt megpároljuk. Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halcatraz komádi tó területi engedély budakalász elado pontyok Zeus faber okuma denster oriashalak GAMAKATSU 1010B 5 ös csatorna domoszlói tó duna budapest napijegy liszói drop shot X-ray simano bijtuner bojlizó bot lazac napijegy kenézlő beledi agyagbánya gödrök izsáki horgász tó paloc-to socó-zug tímár mix horgászkvíz játék