Csukapörkölt

Hozzávalók

1-2 kg-os megtisztított csuka, só, 2 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 teáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag

Elkészítés

A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk és 2-2,5 dl. vízzel felöntjük. Amint felforrt, a haldarabokat belerakjuk. és a babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A felaprított paradicsom, ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém meg köménymag is belekerül. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Kislángon, lefödve, többször megkeverve kb. 30 perc alatt megpároljuk. Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

zaszlo mobid hal árah területi engedély kacsóta PESCAVIVA pelletes kukorica búzaszemű kárász saláta meder töres Szegedi nemzetközi harcsa fogó verseny vorosmalom abu garcia bot hogyan mukodik duna tusza csalimese rántott lazac vándor alóza andocs Shimano Hyperloop AX Extra Heavy Feeder climax balinozó készség bója bia 4-es farago megnézhetõ horgászfilmek