Fokhagymás csuka

Hozzávalók

1-1,5 kg-os csuka, 10-15 megpucolatlan fokhagymagerezd, 50 gramm vaj, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 2 teáskanál kakukkfû, 1 dl vörösborecet, só, bors

A szószhoz: 1,5 dl tejszín, 50 gramm vaj, halzselé vagy halízesítõ kocka

Elkészítés

A sütõt állítsd be 225 oC fokra. Tisztítsd meg a csukát. Mosd meg alaposan majd töröld le a nedvességtõl majd sózd meg egy evõkanál sóval. Tisztítsd meg a fokhagyma gerezdeket úgy, hogy a belsõ vastag héja rajta maradjon. Töltsd meg a csukát a fele vajjal, az összes fokhagymagerezddel, a petrezselyemmel és a kakukkfûvel majd tedd bele egy sütésálló kivajazott tálba. A maradék vajat tedd rá és 15 percig süsd a sütõben. Locsold meg a levével és az ecettel. Süsd kb. 15 percig még és közben a levével locsolgasd.

Ha átsült helyezd egy tálra és tegyél rá alufóliát. Olvaszd meg a halzselét egy edényben (vagy az ízesítõkockát egy kis vízben) és keverd hozzá a tejszínt. Keverd bele a vajat is.

Tört krumplival tálalható.

0 hozzászólás

Hozzászólások

zalacsányi pontyrekord partozas Berkley Bungee Twin Tail Grub enkiö gödöllõi tó Inkei-tó horgász-engedély StCroix sárkány elektromos halsokkoló shakespeareugly stik fenekező szerelék Letoltheto Naijegy árak fárasztások Halászi használt etetõhajó magyar fojok Balzer DLX 400 BR qvantum VAN DEN EYNDE Expanda Gold Mix Tolmácsi tó turkevei horgaszto pálmonostora