Fóliában sült csuka

Hozzávalók

(4 személyre): 1,2 kg-os megtisztított csuka, 5 dkg szalonna, 6 szardella, kevés olaj, só, bors

Elkészítés

A csukát kibelezzük, a bõrét lehúzzuk. Szalonnával megtûzdeljük, olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Zsírpapírba vagy fóliába csavarjuk, és forró sütõben megsütjük. Ha kész, kivesszük a fóliából, elõmelegített tálra helyezzük, és a saját levével meglocsoljuk. Az alul megadott hozzávalókból jól kikevert mártást készítünk, és külön mártásos csészében a hallal együtt tálaljuk.

Mártás: 3 dl majonéz, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál finomra vágott kapribogyó és ecetes uborka vegyesen, 1 evõkanál petrezselyemzöld és majoránna fele-fele arányban, 1/2 evõkanál szardellapaszta, 1 csipetnyi törött bors.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ujsolt hármas körös süsüllõ Csukapörkölt hársberki horgásztó hal részei vajdácska smart-read márna horgászata quantum Orca etetõ hajó NAGYFOKI wobbler kötés horgásztõr szolnok szandaszölös szajol közötti terület mühold horgász hetijegy rakaca erõs horgászzsinor zala megye horgászati helyei horgász boltok fish busázó módszer Silstar Viento Multipicker Ázsiai vörösfarkú harcsa lampetra planeri