Máramarosi töltött csuka

Hozzávalók

2 db 2 kg hal, 2 zsemle, 1 csésze tej, 5 dkg vaj, 2-3 db velõs csont, 3 evõkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér

Elkészítés

A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyébõl, vajból, csontvelõbõl, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra vágott gombából, pár tojássárgájából, sóval, borssal, csomborral, gyömbérrel kevert töltelékkel, majd a hasát bevarrjuk vagy összetûzzük.

A halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel, babérlevéllel leborítva, s a sütõben kb. 30 percig sütjük. Közben olajjal, borral és saját levével öntözgetjük.

Más halfajból is pl. sovány ponty, harcsa, kecsege stb. készíthetõ.

0 hozzászólás

Hozzászólások

chervy feketesügér receptek MAVER Nembo Club 600 bolo harangozó tó kapitális tó cougar DEÁKY colmics dorogma mura Tata derítõtó keszegek sima rája marttini halakról Merlangius merlangus SHIMANO Beast Master AX Multi Heavy Feeder kiskígyós tiszaugi holt tisza eurostar d-max medium feeder 330 acsa víztározó haleleség hekkfile vicces horgászos képek