Töltött csuka

Hozzávalók

1 kg csuka, 2 teáskanál só, 1/2 citrom
a töltelékhez: 2 hagyma, 2 evõkanál vaj, 200 g friss gomba, 1 dl aprított petrezselyem, só, fehérbors, 1/2 dl zsemlemorzsa , 1 evõkanál vaj, 2-3 dl tejszín

Elkészítés

Tisztítsd meg a csukát kívül belül, de a fejet hagyd rajta. Citrommal és a sóval dörzsöld be majd tedd félre.

A hagymát fonnyaszd meg a vajon majd add hozza a megmosott és finomra szeletelt gombát. Párold amíg a nedvesség elpárolog majd ízesítsd a petrezselyemmel a sóval és a fehérborssal. Töltsd meg a halat a töltelékkel és hústûvel zárd össze. Vajazz ki egy sütõformát és tedd a halat bele. Kend be olvasztott vajjal majd szórd meg zsemlemorzsával. Süsd 200 fokon kb 35 percig. Sütés vége fele öntsd fel tejszínnel. Szervírozd fõtt burgonyával és zöldsalátával.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ea bass SALMO Slider SD10S RGS Gold Star LONG CARP MMV CUKK üveges pácolt kukorica hal õr holt dráva remete tó kádári holt duna tiszavirág kora tavasz ceredi áteresztő-zsilip tisztó tõserdõi holtág Fejér megye Székesfehérvár vertikális horgászat törõszita zempledmedye cotton cordell wobbler Rapala Shad Rap SR07G Fogasszeletek keszthelyi módra gébics ponty filézése szabolcs-veresmarti víztározo