hetijegy-szeged
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Nincs találat ezzel a fogalommal: hetijegy-szeged
Halpörkölt
3 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, vaslábasban forró zsírba tesszük és mikor szép aranypirosra pirult a hagyma, két kanál szegedi rózsap...
Tiszai halászlé (szegedi)
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. ...
Tiszai boros halászlé
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. ...
Szegedi halászlé (régi recept)
Többféle halat: harcsát, kecsegét, pontyot, tokot kell választani, megtisztítani, megmosni, s azután fölbontani (a fölbontásnál vigyázzunk, ...
Szegedi halászlé (Tutsek Anna, 1913)
Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tiszt...
Szegedi halászlé (Vizvári Mariska, 1944)
Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, ...
Szegedi halpaprikás (Zilahy Ágnes 1892)
Az igazi halpaprikást csak eleven halból ajánlom készíteni, mert csak úgy nyeri meg hires, különleges izét. Azért tehát ne is reménykedjék t...
Halpaprikás szegediesen (régi recept)
A halpaprikáshoz többféle halat: kecsegét, potykát, harcsát kell választani, ha azt akarjuk, hogy ízletes legyen; ezeket meg kell tisztítani...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: hetijegy-szeged