füstölt
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Halpaprikás pontyból
A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk és benne a finomra vágott vöröshagymát világossárgára pároljuk. Utána beletesszük a szeletek...
Ráczponty
A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tep...
Zombori ráchal
A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban fin...
Kolbásszal tűzdelt fokhagymás balinsült
Megtisztítjuk, kibelezzük a legalább másfél kilós balint. Az irdalást gondosan végezzük el, 3 mm körüli sűrűségben. Kívül-belül só...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Halászlé füstölt szalonnával
Ezt a finom halászlevet hétfajta halból főzöm, aprincsokból, nagyobbakból, ahogy sokan itt a Túr-Tisza közében szokták. Ha megtehetjük,...
Szalonnás hal (nyárs)
A szalonnát késsel elkaparom és a bevagdosott hal vágataiba kenem. Sülés közben "önkenő módon" zsírozza a sülő halat.
Pisztráng nyárson sütve I.
A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán,...
Afrikai harcsa tepsiben
A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az o...
Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával
A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát...
Harcsa hurka-krémmel
A kisütött szalonna zsírján elősütöm a halfiléket. Kiveszem az edényből, hozzá rakom a savanyú káposztát, a kockára vágott sült sz...
Füstölt hal burgonyával és kelkáposztával
Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, majd felvágjuk fél centis kockákra. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és 15-20 percig pirí...
Körösi göngyölt busaszeletek rácosan
A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket kés...
Tonhalas penne
A tésztát kifõzzük. Amíg a tészta fõ elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 perci...
Körösi haltokány
Az apróra vágott szalonnát és kolbászt az étolajban megdinszteljük, majd a hosszú csíkokra vágott halhúst hozzáadva megpároljuk. Hozzáadjuk ...
Narancs- és zöldcitromos lazac
Alapos mosás után hámozd meg a gyümölcsöket. Aprítsd fel a héjat vékony darabokra. Facsard ki a szaftot a gyümölcsökbõl. Helyezd a lazacs...
Körösi csukapörkölt
A megtisztított halat tejben 1 órát áztatjuk, majd besózzuk. Ez alatt a füstölt szalonnát kisütjük, majd benne megdinszteljük az apróra vágo...
Dorozsmai ponty
A kellõen megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vág...
Tihanyi süllõszelet
A süllõket kifilézzük, bõrüket lefejtjük, majd a fennmaradó részekbõl (fej, gerinc, uszony, bõr) 3-4 dl hallevet fõzünk. Közben a filékbõl a...
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával
A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk...
Lazacos tészta de luxe
Fõzd meg a tésztát az elõírásoknak megfelelõen. Pucold meg a tojásokat és aprítsd fel. A tejfölt tedd egy lábasba, add hozzá a tojást, a kap...
Halpaprikás pontyból
A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk és benne a finomra vágott vöröshagymát világossárgára pároljuk. Utána beletesszük a szeletek...
Ráczponty
A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tep...
Zombori ráchal
A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban fin...
Kolbásszal tűzdelt fokhagymás balinsült
Megtisztítjuk, kibelezzük a legalább másfél kilós balint. Az irdalást gondosan végezzük el, 3 mm körüli sűrűségben. Kívül-belül só...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Halászlé füstölt szalonnával
Ezt a finom halászlevet hétfajta halból főzöm, aprincsokból, nagyobbakból, ahogy sokan itt a Túr-Tisza közében szokták. Ha megtehetjük,...
Szalonnás hal (nyárs)
A szalonnát késsel elkaparom és a bevagdosott hal vágataiba kenem. Sülés közben "önkenő módon" zsírozza a sülő halat.
Pisztráng nyárson sütve I.
A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán,...
Afrikai harcsa tepsiben
A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az o...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: füstölt