bors
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Csukapörkölt
A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágju...
Bundás apróhal
Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban. A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, cit...
Paprikás keszeg roston
A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fûszerpaprikát belekeverjük...
Pityókás ponty
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a hala...
Amur paprikásan
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára p...
Harcsa kékre főzve
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd besózva állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk és belete...
Pontyrolád ecetes hagymával
A pontyot kifilézzük és gyengén besózzuk. Az ikrát a besamellmártással és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jó...
Töltött ponty
A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megf...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Hortobágyi halászlé
A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal ...
Aldunai halászlé
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem f!...
Halkocsonya
A halakat megtisztítjuk, irdaljuk, a kopoltyút, keserűfogát eltávolítjuk. Az uszonyokat kimetsszük, fejét, farkát levágjuk. A halat 2-3...
Gombás halászlé
A halat megtisztítom, hat szép szeletet félreteszek belőle, a többit és a belsőséget a négyfelé vágott hagymákkal és az erős ...
Pisztráng nyárson sütve I.
A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán,...
Pisztráng nyárson sütve II.
Az összes hozzávalót összekeverem egy kencévé. A halakat kívül-belül bekenem ezzel a citromos vajjal. Rácson, vagy nyárson időnként meg...
Grillezett lazac
A szeleteket sózom, borsozom, citromlével locsolom, majd olajba forgatom. Lefedve 1 órára hűtőbe teszem. Olajozott rácson oldalank...
Halfrikadella
A halhúst szétmorzsolom, a krumplit a vajjal átnyomom, majd az egészet elkeverem a tojással és a petrezselyemzölddel. Sózom, borsozom. Deszk...
Angolna sörben sütve
Az angolnát tisztítjuk, hosszában rézsutosan felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Egy megfelelő méretű tűzálló tálba öntjük a ...
Pórés ananászos lazac
A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 4 cm-es darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzu...
Zöldfűszerrel töltött pisztráng
A pisztrángot leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A zöld f&...
Tejfölös afrikai harcsa
Kibéleljük alufóliával a sütőlapot. Ráfektetünk 8 szelet bacon szalonnát. Erre rátesszük az afrikai harcsát, amit előtte besózunk ...
Afrikai harcsa fehérborban
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszel...
Ponty lengyelesen
A sózott, borsozott halat az előtte már 20 percre beáztatott római tálba tesszük. Rászórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a f...
Csukapörkölt
A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettõt apróra vágju...
Bundás apróhal
Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban. A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, cit...
Paprikás keszeg roston
A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fûszerpaprikát belekeverjük...
Pityókás ponty
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a hala...
Amur paprikásan
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára p...
Harcsa kékre főzve
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd besózva állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk és belete...
Pontyrolád ecetes hagymával
A pontyot kifilézzük és gyengén besózzuk. Az ikrát a besamellmártással és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jó...
Töltött ponty
A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megf...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: bors