éves
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Horgászeszközök
Horgászbotok Orsók Zsinórok Horgok Kiegészítõk ...
15. Tájmenek az Egg-en
Beszélgetésre ébredek, vendégeink vannak. Környékbeli pásztorok. Először két fiatal érkezik - teljesen elfajzott nomádok, melegítő...
16. Utazás a Delger Mörön-höz
yajak.jpg" rel="lightbox" title="Hatalmas nyájak – csordák – ménesek.">yajak.jpg" alt="nyájak" width="360" /> Hatalmas nyájak – csordák – mé...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Halikraleves II.
A hal alkotórészeit sós vízben megfőzöm, sárgarépával, a gyökérrel, a babérlevéllel, sóval. A zöldség megpuhulása után vékony vajas, ha...
Pontyleves (Czifray István 1840-ből)
Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott l...
Aldunai halászlé
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem f!...
Halleves
A halat megtisztítjuk, összedaraboljuk, besózzuk. Míg a hal a sóban áll, megfőzzük a zöldséget, amikor megpuhult, kevés zsemleszínű...
Révfalusi regős halászlé
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Feleng...
Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)
Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vag...
A hal táplálékát utánzó műcsalik
Valószínűleg fejlesztette is, immár tudatosan, halfogó eszközét és ennek jele a gyakoribb kapásokban minden bizonnyal megmutatkozott. A kész...
4. Erig Üür
De hajt a vérem, alig kelek fel lassabban, mint Péter. Persze a cél elsősorban a taimen lenne. Mivel a 9-es botra a zsinórokat Péter ho...
13. A nagy utazás
Amíg minden az autóba kerül leszaladunk a bányába és kitermelünk pár tucat pért. Könnyebb így elbúcsúzni a paradicsomtól. Két órakor sikerül...
Sügér gyömbéres tökkel
A tököt félbevágjuk, kanállal kivájjuk a magját. A húsát négybe vágjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A pórét megmossuk, megtiszt...
Gát-Gate
gát
Gát-Gate
(Ezt az írást több, mint egy hónappal ezelőtt fogalmaztam meg hirtelen felindulásból, de hihetetlen volt, hogy így marad a helyzet, ezé...
Sült ponty mártással
A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olva...
Horgászeszközök
Horgászbotok Orsók Zsinórok Horgok Kiegészítõk ...
15. Tájmenek az Egg-en
Beszélgetésre ébredek, vendégeink vannak. Környékbeli pásztorok. Először két fiatal érkezik - teljesen elfajzott nomádok, melegítő...
16. Utazás a Delger Mörön-höz
yajak.jpg" rel="lightbox" title="Hatalmas nyájak – csordák – ménesek.">yajak.jpg" alt="nyájak" width="360" /> Hatalmas nyájak – csordák – mé...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Halikraleves II.
A hal alkotórészeit sós vízben megfőzöm, sárgarépával, a gyökérrel, a babérlevéllel, sóval. A zöldség megpuhulása után vékony vajas, ha...
Pontyleves (Czifray István 1840-ből)
Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott l...
Aldunai halászlé
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem f!...
Halleves
A halat megtisztítjuk, összedaraboljuk, besózzuk. Míg a hal a sóban áll, megfőzzük a zöldséget, amikor megpuhult, kevés zsemleszínű...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: éves